Buro van Dool

Autoverzekeringen

Iedereen die autorijdt weet het: je loopt allerlei risico’s onderweg en dus is een goede verzekering erg belangrijk. Bij ons kun je terecht voor een passende autoverzekering.

Wettelijke aansprakelijkheid
Elke autoverzekering bevat als basis een WA-verzekering. Hiermee ben je verzekerd tegen schade die je bij een ander veroorzaakt met je auto, caravan of aanhanger. Dat kan bijvoorbeeld schade aan andermans auto zijn. Ook kan iemand gewond raken door een ongeluk dat jij veroorzaakt. Een WA-verzekering is in Nederland verplicht.

Uitgebreidere of volledige dekking
Als je meer wilt verzekeren dan alleen de wettelijke aansprakelijkheid, dan zijn er nog twee dekkingsvormen mogelijk: WA+ (WA + beperkt casco) of All Risk (WA + volledig casco). Met een WA+-verzekering ben je iets duurder uit, maar heb je wel een uitgebreidere dekking in het geval van schade aan je eigen auto. Ruitschade is bijvoorbeeld verzekerd, net als diefstal en schade door overstekend wild.

Wil je alles uitsluiten, dan kun je een All Risk-verzekering afsluiten. Een All Risk-verzekering dekt alles wat een WA+-verzekering ook dekt. Daarnaast dekt het ook de schade die je bijvoorbeeld zelf veroorzaakt bij een eenzijdig ongeval en schade aan je eigen auto bij een ongeval waar jij schuld aan hebt.