Buro van Dool

Reisverzekeringen

Als je op reis gaat, is het handig een reisverzekering af te sluiten voor het geval je iets overkomt tijdens de reis. Naast de reisverzekeringen is er de annuleringsverzekering.

Doorlopende reisverzekering
Ga je vaker dan eens per jaar op reis, of is die ene keer langer dan drie weken, dan is het raadzaam een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Dat is niet alleen goedkoper dan telkens losse kortlopende verzekeringen af te sluiten, maar scheelt je ook een hoop werk.

Kortlopende reisverzekering
Als je niet vaak op reis gaat, kun je beter voor een kortlopende reisverzekering kiezen. Deze loopt zo lang als de reis duurt waarvoor je de verzekering hebt afgesloten.

Annuleringsverzekering
Een annuleringsverzekering is aan te raden voor elke reis die je gaat maken. Mochten er omstandigheden zijn waardoor je een geboekte reis niet kunt maken, dan dekt de verzekering de kosten van het annuleren. Ook als je de reis moet afbreken of vertraging hebt opgelopen, worden de onkosten vergoed. De omstandigheden waarbij de verzekering bij uitkeert zijn bijvoorbeeld het overlijden van een naast familielid, echtscheiding of complicaties bij een zwangerschap.

Advies
Wij adviseren je graag persoonlijk welke reisverzekering bij je past.